Τα ζητήματα της ανάπτυξης των Τζουμέρκων και της οικονομικής αξιοποίησής τους συζητήθηκαν την Παρασκευή σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, με εισηγητή τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Οικονόμου.

Συγκεκριμένα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τρεις άξονες ανάπτυξης. Αρχικά δόθηκε έμφαση στους οδικούς άξονες και στην ενδεχόμενη σύνδεσή τους με την Ιόνια Οδό. Απώτερος στόχος είναι η συντόμευση των διαδρομών και η εξυπηρέτηση όλων όσων επιλέγουν ως μόνιμη κατοικία τη συγκεκριμένη περιοχή για την ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι μακροχρόνιες μισθώσεις ως μοχλός οικονομικής δραστηριότητας. Όπως επεσήμανε ο Θανάσης Οικονόμου είναι λανθασμένη η προσέγγιση σύμφωνα με την οποία η προστασία ενός οικοσυστήματος συνεπάγεται την πληθυσμιακή ερήμωση, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για την οικονομική ενίσχυση δραστηριοτήτων όπως η κτηνοτροφία και η γεωργία μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων βοσκοτόπων.

Ειδική αναφορά δόθηκε και στο ζήτημα της αξιοποίησης ενεργειακών δυνατοτήτων της περιοχής μέσω σύνταξης ενός ενεργειακού χάρτη με στόχο να καταστεί η περιοχή ενεργειακά αυτόνομη, με επιπλέον έσοδα για τον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης