Δηλητηρίασαν περιστέρια και σπουργίτια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010, 08:54
Δηλητηρίασαν περιστέρια και σπουργίτια
Μακάβριο το θέαμα και εξοργιστικό. Θλιβερό οπωσδήποτε και αποδεικτικό της σκληρότητας του μισάνθρωπου εκείνου (γιατί πώς μπορεί κανείς να αγαπήσει τον συνάνθρωπό του όταν δολοφονεί τα περιστέρια) που, άγνωστο γιατί, θέλησε να εξοντώσει όλα τα «πετούμενα» που έβρισκαν καταφύγιο στο πεύκο που δεσπόζει στον κυκλικό κόμβο του Αλιμέντα στο Αγρίνιο.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε φαίνονται τα αποτελέσματα της πράξης του. Τα πουλιά που θανατώθηκαν είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα εμφανίζονται στις φωτογραφίες, καθώς οι περίοικοι και τα συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου του δήμου, έχουν απομακρύνει αρκετά.

Το γεγονός δε ότι εξακολουθούν να πέφτουν νεκρά στο σημείο περιστέρια και άλλα μικρότερα πουλιά, καταδεικνύει ότι κάποιος εξωγενής παράγοντας τα θανατώνει.

Και από τη στιγμή που δεν έγινε κάποιο τραγικό λάθος να χρησιμοποιηθούν δηλητήρια (φυτοφάρμακα) για τη διατήρηση των λουλουδιών, προφανώς πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια. Ακατανόητη, βάρβαρη και άκρως αντικοινωνική. Σαφέστατα και αντιπεριβαλλοντική.

Συμπεριφορά που προσβάλει την ίδια την κοινωνία μας και που θα πρέπει να στιγματιστεί απ’ τους αρμοδίους. Στο Αγρίνιο πάντως, όπως και στο παρελθόν είχαμε λάβει αφορμές να σημειώσουμε, δεν δραστηριοποιείται κάποιος φιλοζωικός όμιλος με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να είναι στο έλος των διαθέσεων του κάθε ψυχικά νοσούντος. Και τα πουλιά στο έλεος των λαθροκυνηγών.

Πηγή: messolonghinews.blogspot.com


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010, 09:06