Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση σύμφωνα με την οποία τίθεται σε περιορισμό το εργαλείο της βιντζότρατας. Στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ονοματίζονται τα λιμάνια, στα οποία υποχρεωτικά οι αλιείς που χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο θα εκφορτώνουν.

Παράλληλα, αναφέρονται οι επιπλέον 11 περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η αλιεία με το εργαλείο βιντζότρατας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα της παράκτιας αλιείας και των ιχθυοαποθεμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι περιοχές που απαγορεύτηκε η χρήση της βιντζότρατας είναι στον κόλπο Βλύχου της Λευκάδας, στον κόλπο της Ηγουμενίτσας, στον κόλπο του Αργοστολίου, στην περιοχή του Πλατυγιάλου, στην περιοχή Φανάρι Αγ. Θεοδώρων, στον κόλπο της Ιτέας, στον Κορινθιακό κόλπο, στον Αργολικό κόλπο, στον κόλπο Σαλαμίνας, στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο και στον Παγασητικό κόλπο.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για την «πρώτη από μια σειρά αποφάσεων, που θα εκδοθούν, προκειμένου το ΥΠΑΑΤ να προστατεύσει τα ιχθυοαποθέματα της χώρας μας από τις πιέσεις που δέχονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης