Τους φόβους των κτηνιάτρων της Δυτικής Μακεδονίας για την ενδεχόμενη εξάπλωση της λύσσας και σε ζώα της περιοχής, ήρθε να επιβεβαιώσει το δεύτερο κρούσμα που εντοπίστηκε στο τσοπανόσκυλο της Ιεροπηγής Καστοριάς.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Kozanimedia, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ζώης Γακίδης το δεύτερο αυτό κρούσμα επιβεβαιώθηκε, σημειώνοντας πως σχεδόν μετά βεβαιότητας πρόκειται περί λύσσας. Ο ίδιος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξάπλωση της λύσσας στη Νότια Αλβανία, ξεκαθαρίζοντας πως οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ως πρώτο μέτρο σχεδιάζεται ο εμβολιασμός των τσοπανόσκυλων στην περίμετρο των συνόρων με την Αλβανία, ενώ πιθανότατα θα έχουμε και νέα σύσκεψη για το θεμα αύριο, Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γακίδης, δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες πως το τσοπανόσκυλο δάγκωσε τον κτηνοτρόφο, ο οποίος, πάντως, θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
 
Σημειώνεται πως ο ιός της λύσσας μεταδίδεται μόνο με το σάλιο και με δάγκωμα ζώου.

Πηγή: kozanimedia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης