Ατέλειωτες φαίνεται ότι είναι οι εκδηλώσεις βαρβαρότητας απέναντι σε σκύλους. Το τελευταίο περιστατικό, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αφορά σε δολοφονίες σκύλων στον Δήμο Ειρηνούπολης της Ημαθίας.

Την περασμένη Τετάρτη ένας 47χρονος κάτοικος Ειρηνούπολης περιφερόταν με μία καραμπίνα στους δρόμους και σκότωσε δύο σκυλιά. «Ό,τι περπατάει το σκοτώνω», φέρεται να έλεγε συνεχώς ο 47χρονος σε όσους τον παρακαλούσαν να μην σκοτώσει τα άτυχα ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Αντώνης Παπαϊωάννου φρόντιζε μαζί με την οικογένειά του ένα σκυλί, όταν αυτό «ορφάνεψε» μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του. Όπως αναφέρει στη zougla.gr, το προηγούμενο βράδυ ο αδίστακτος 47χρονος είχε πάει με ένα σκοινί στο περίπτερο, που διατηρεί αυτός (ο κ. Αντώνης) με την σύζυγό του, για να σκοτώσει την σκύλα, που εκείνη την ώρα συντρόφευε τη γυναίκα του. Η δικαιολογία του ήταν ότι του έφαγε μία κότα. Το σκυλί ξέφυγε, λίγες ώρες μετά όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα σκάγια του 47χρονου. Ο κύριος Παπαϊωάννου περιέγραψε το περιστατικό στη zougla.gr και δήλωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει μήνυση εναντίον του δράστη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος έχει σκοτώσει το τελευταίο διάστημα περίπου έξι σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια φόρτωνε στο φορτηγάκι του για να αφήσει σε άγνωστη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς στη χώρα μας η βαρβαρότητα σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο. Ήδη φωτογραφίες με παρόμοια περιστατικά αγριότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μποϋκοτάζ από τους ξένους τουρίστες σε βάρος της χώρας μας. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται και από τον τρόπο που αυτή συμπεριφέρεται απέναντι στα αδύναμα πλάσματα, οπότε, μέχρι να μάθουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε τους αδύναμους, ας σταματήσουμε να πιπιλίζουμε την εθνική καραμέλα ότι είμαστε γνήσιοι συνεχιστές ενός αρχαιοελληνικού πολιτισμού, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με αυτόν των Νεοελλήνων», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Φιλόζωων Ημαθίας, ενώ τονίζεται ότι ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει τις ενέργειες της Πολιτείας, ώστε ο δράστης να βρεθεί σίγουρα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης