Την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, δρομολογεί η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα και αίτημα των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου, υπέγραψε σύμβαση με αντικείμενο τις «υπηρεσίες φύλαξης χώρων ΕΔΣΝΑ», συνολικής δαπάνης 423.405 ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση δωδεκάμηνης διάρκειας με δυνατότητα παράτασης, ο ανάδοχος του έργου οφείλει να διασφαλίζει την αποτροπή, την παρεμπόδιση και την έξωση με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και νόμιμα μέσα, της χειροδιαλογής υλικών από τα απορρίμματα που μεταφέρονται προς διάθεση στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Δυτικής Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον οφείλει να αποτρέπει την εισβολή ατόμων άσχετων με τον χώρο και τους εργαζόμενους. Οι στόχοι αυτοί αναμένεται να εξυπηρετηθούν με την απασχόληση κατάλληλα εκπαιδευμένων και εφοδιασμένων φυλάκων, συγκροτημένων σε Μονάδες Φύλαξης. Τέλος, επισημαίνεται ότι οι φύλακες θα παραμένουν στους χώρους του ΧΥΤΑ και κυρίως στην περίμετρο του μετώπου υπηρεσιών, σε τρεις βάρδιες καλύπτοντας όλο το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης