Στις 4 Οκτωβρίου 2011, γιορτάσαμε τη Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των ζώων. Αντί όμως να είναι μέρα χαράς και γιορτής για εμάς και τους τετράποδους φίλους μας, ένα αποτρόπαιο γεγονός, συνέβη στην παραλιακή ακτή Ladies Mile, στη Λεμεσό. Η οργάνωση Φωνή για τα Ζώα Κύπρου αναφέρει στη σελίδα της:Βρέθηκε από θαμώνα της παραλίας, σκυλάκι να επιπλέει στη θάλασσα και όταν ανασύρθηκε έξω διαπιστώθηκε πως τα πόδια του ήταν δεμένα με σύρμα και στο λαιμό του ήταν σφικτά δεμένο ένα κορδόνι παπουτσιών. Ήταν φανερό πως ο θύτης / ες του, το έπνιξαν στη θάλασσα με αυτό το βασανιστικό τρόπο.

Το σκυλάκι αυτό, ένα μικρόσωμο, άσπρο poodle, περιφερόταν στη περιοχή για κάποιο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες, το «έγκλημα» που βασικά διέπραξε ήταν να είναι φιλικό με τον κόσμο και να ήθελε λίγο φαγητό. Αυτό ήταν που τελικά του στοίχισε τη ζωή, όταν κουνώντας την ουρά του, εμπιστεύτηκε κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα, πλησιάζοντας τα νομιζόμενο πως θα του πρόσφεραν λίγο φαγητό ή στην καλύτερη περίπτωση ένα χάδι. Αντ΄ αυτού το έδεσαν και το έπνιξαν στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές είπαμε πως οποίος μπορεί με τόση ευκολία να σκοτώνει ένα ανυπεράσπιστο ζώο μπορεί με την ίδια ευκολία να σκοτώσει γενικά. Μόνο αρρωστημένα και ψυχικά διαταραγμένα μυαλά, επικίνδυνα για τη κοινωνία γενικά μπορούν να διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Το θέμα αυτό δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Απευθύνεται λοιπόν θερμή έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για αυτό όπως επικοινωνήσει με τη Παγκύπρια Οργάνωση «Φωνή για τα ζώα της Κύπρου» και μας δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες που να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Μέλος της οργάνωσης μας, προσφέρει ευγενώς, το ποσό των 500 Ευρώ σε όποιο άτομο / α δώσουν επαρκείς πληροφορίες που να οδηγήσουν στη σύλληψη και προσαγωγή στη δικαιοσύνη αυτών που διέπραξαν αυτό το στυγερό έγκλημα.

τηλ: 70003647

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: «Φωνή για τα Ζώα τη Κύπρου», adespoto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης