Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα μία σειρά από συστάσεις, για να δρομολογήσουν οι χώρες της Ευρώπης «πράσινες» πρακτικές στην κοινωνική ζωή και την παραγωγή μέχρι το 2050, χωρίς ωστόσο να θεσμοθετήσει κάποιους συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους, φοβούμενη να έλθει σε ευθεία σύγκρουση με κυβερνήσεις και βιομηχάνους.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επίτροπος για το Κλίμα, Κόνι Χέντεγκαρντ, και ο ομόλογός της για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, επέμειναν στην αναγκαιότητα να καταβληθούν προσπάθειες στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας, που αποτελούν το μελανό σημείο της πολιτικής της Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για τη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου σε ποσοστό 80 έως 95% σε σχέση με τα επίπεδα του 1999 έως το 2050, ως συμβολή στην προσπάθεια να περιορισθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2%.

Για το 2020, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν τρεις δεσμεύσεις: να μειώσουν κατά 20% τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων, να αυξήσουν στο 20% το ποσοστό καταναλωτικής χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να εξοικονομήσουν ενέργεια σε ποσοστό 20%.

Όμως, η τρίτη δέσμευση δεν είναι δεσμευτική και ο στόχος της είναι εν πολλοίς ανέφικτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης