Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών προκάλεσε η χθεσινή εκδήλωση του Δήμου Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, από τις αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Πρασίνου και με ομιλητή τον υδρογεωλόγο και τέως Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρη Κρεσταινίτη.

Το θέμα ήταν «Υφιστάμενη Κατάσταση των ποταμών-επιπτώσεις -Προοπτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το aigialeianews.gr, o ομιλητής αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτηριστικό του Δήμου Αιγιαλείας, που διαρρέεται από οκτώ ποταμοχειμάρρους (Φοίνικας, Μεγανίτης, Σελινούντας, Κράθις, Κερυνίτης, Βουραϊκός, Λαδοπόταμος, Κριός) και παρουσίασε εικόνες από τη σημερινή κατάσταση των ποταμών, την οποία έχει προκαλέσει η ανθρώπινη παρέμβαση.

Ανέφερε δε ότι είναι θετική η απόφαση της Πολιτείας να αντιμετωπίσει στα πλαίσια ενός διαχειριστικού σχεδίου το θέμα της προστασίας των υδατίνων πόρων ανά υδρολογική λεκάνη, η ολοκλήρωση του οποίου θα γίνει μέχρι το τέλος του 2012, αφού πρώτα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για έκθεση θέσεων και απόψεων από φορείς.

Το θεσμοθετημένο αυτό πλαίσιο σίγουρα θα είναι ισχυρό εργαλείο για την Διοίκηση και Διαχείριση των νερών από τους ΟΤΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεσταινίτης, λέγοντας ακόμα τα εξής: «Όμως αφενός μεν είναι ακόμη ένας χρόνος μέχρι την εφαρμογή του, αφετέρου μην θεωρήσουμε ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα και κυρίως αυτά της καθημερινότητας στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν οι Καλλικρατικοί Δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για λήψη μέτρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης