Εξαφανισμένο είδος κηρύχθηκε το ανατολικό κούγκαρ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 11:30
Εξαφανισμένο είδος κηρύχθηκε το ανατολικό κούγκαρ
Είδος που έχει εξαφανιστεί θεωρείται πλέον το ανατολικό κούγκαρ, η μεγάλη άγρια γάτα που παλιότερα ζούσε σε 21 πολιτείες της Αμερικής.

Οι επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια αμφισβητούν την ύπαρξη των συγκεκριμένων ζώων στις Η.Π.Α..
Όπως δήλωσε ο δρ Mark McCollough, από την αμερικανική Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής (FWS), «αν και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα απειλούμενα είδη από το 1973, το ζώο πιθανότατα έχει εξαφανιστεί από το 1930».

Ομοσπονδιακοί επιστήμονες ερευνούν αν το ανατολικό κούγκαρ συνεχίζει να υπάρχει στις 21 πολιτείες της Αμερικής όπου παραδοσιακά ζούσε.

«Οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία που να στηρίζουν την ύπαρξη των ανατολικών κούγκαρ» τόνισε σε δηλώσεις του ο Martin Miller ο διευθυντής της FWS για τα απειλούμενα είδη.

Ως εκ τούτου, η FWS ζητεί τη διαγραφή του ανατολικού κούγκαρ από τη λίστα με τα απειλούμενα είδη, δεδομένου ότι τα ζώα που έχουν εξαφανιστεί δεν είναι επιλέξιμα για προστασία με βάση την αμερικανική νομοθεσία για τα απειλούμενα είδη.

Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τα υπόλοιπα υποείδη κούγκαρ, τα οποία θα συνεχίσουν να περιλαμβάνονται στα απειλούμενα είδη και να προστατεύονται κανονικά.

Πηγή: econews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011, 11:30