Στους χαλεπούς, οικονομικά και όχι μόνο, καιρούς που διανύουμε το περιβάλλον μας βοηθάει να εξοικονομήσουμε ενέργεια αλλά και χρήμα. Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά με τη βοήθεια του ηλίου!

Από τη δεκαετία του ’80 και μετά ο ηλιακός θερμοσίφωνας εξυπηρέτησε και συνεχίζει να εξυπηρετεί τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χαμηλή σχετικά τιμή του και πάντα ανάλογα με το μοντέλο αλλά και το μέγεθός του βοηθάει το μέσο Έλληνα για να το αποκτήσει.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας εγκαθίσταται σε ταράτσες συνήθως προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με τον ήλιο.

Με την ειδική κατασκευή του ουσιαστικά, ο ηλιακός θερμοσίφωνας συσσωρεύει στις ειδικές του κυψέλες την ενέργεια του ηλίου και παρέχει άφθονο ζεστό νερό χωρίς να χρειάζεται η χρήση του συμβατού θερμοσίφωνα άρα και η κακή ηλεκτρική ενέργεια που σαφώς κοστίζει πολύ παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας, που βέβαια διαθέτει πολύ συχνά την παρουσία του ηλίου ( δεν είμαστε και Λονδίνο ευτυχώς!) είναι η 3η χώρα παγκοσμίως με εγκατεστημένους ηλιακούς.

Και αν θέλετε να μιλήσουμε με νούμερα σας ενημερώνουμε και για το εξής: οι ηλιακοί που αγοράζονται κάθε χρόνο ανέρχονται περίπου στους 100.000 και με τη βοήθειά τους «κόβουμε» από το λογαριασμό της ΔΕΗ περίπου 200-250 ευρώ!

Και ενώ όλοι οι κλάδοι στην Ελλάδα παρουσιάζουν οικονομική κάμψη, στην αγορά των ηλιακών υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη που ανέρχεται στο ποσοστό του 20%.

Η τεχνολογία έχει συμβάλλει στο να δημιουργηθούν πιο εκσυγχρονισμένα μοντέλα τα οποία βέβαια κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Επιπλέον έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αφού διαθέτουν ειδικό σύστημα αντιπαγετικής προστασίας. Επίσης καταλαμβάνουν μόλις 2 τετραγωνικά και η απόδοσή τους είναι περίπου διπλάσια από αυτούς της παλαιάς τεχνολογίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης