Εξόρυξη λιγνίτη στη Ελασσόνα

Εξόρυξη λιγνίτη στη Ελασσόνα
Επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της εξόρυξης λιγνίτη στην Ελασσόνα καθώς η εκμετάλλευση αυτού του σημαντικού κοιτάσματος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενέργειας, δίνοντας παράλληλα εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση τα λιγνιτικά κοιτάσματα σε Δράμα και Ελασσόνα, κάτι που απέκλειε η προηγούμενη ηγεσία.

Επίσης, θα επιδιωχθεί να επιταχυνθεί ο διαγωνισμός για το ορυχείο της Βεύης στη Φλώρινα, που εκκρεμεί για περισσότερα από έξι χρόνια.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τον τρόπο εφαρμογής των προβλέψεων του μνημονίου για πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος (στο οποίο εντάσσεται η προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ) και για διασύνδεση των τιμολογίων του ηλεκτρικού με τις τιμές χονδρικής που διαμορφώνονται στην αγορά.

Τέλος, για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της Ενέργειας ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι το τίμημα δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο άλλα θα πρέπει να πληρούνται και ποιοτικά κριτήρια, όπως η εξυπηρέτηση της στρατηγικής και των συμφερόντων τηςχώρας και της ενεργειακής αγοράς.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 09:56