Για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με τίτλο ECOMOBILITY, που υλοποιείται με τη συνεργασία επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, με στόχο την επένδυση στην αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις και τον προσανατολισμό στις «Πράσινες Μεταφορές».

Ο σκοπός της είναι να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων και τον ερεθισμό των πολιτών, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, ερευνούν και μελετούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν τα Μέσα Μετακίνησης στην πόλη τους, προετοιμάζουν και προτείνουν λύσεις για την περιοχή τους, τις οποίες παρουσιάζουν σε ειδικές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι Δήμοι των αντίστοιχων πόλεων με την παρουσία της Τοπικής Κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής τους, φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιηγούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συναντούνται με Ευρωβουλευτές και ενημερώνονται από το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Επίσης τέσσερις ομάδες μαθητών, με τις πιο δημιουργικές εργασίες φιλοξενούνται στο ECOCAMP, την περιβαλλοντική κατασκήνωση, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY στα Καλάβρυτα.

Επιπλέον, κάθε χρόνο σε ειδικό χώρο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», υλοποιείται η έκθεση με τα έργα και τις δημιουργίες των μαθητών, την οποία επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερομηνία που ορίστηκε για την αποστολή των αιτήσεων από τα σχολεία για συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης