Οι ακτινογραφίες που βλέπετε είναι από ένα θηλυκό λαμπραντόρ μόλις 6 μηνών! Αυτό το χαριτωμένο κουτάβι αγοράστηκε από πετ σοπ στην Ρόδο. Το «καθαρόαιμο» ζώο που χρυσοπλήρωσαν οι ιδιοκτήτες του δεν μπορεί να περπατήσει.
Η Mariesol έχει βαριάς μορφής δυσπλασία και στα δύο πίσω ισχία. Υπολογίζεται ότι το κόστος της επέμβασης στην οποία πρέπει να υποβληθεί φτάνει τις 3.000 ευρώ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πώς τα καθαρόαιμα ζώα που πωλούνται σε αυτά τα καταστήματα δεν είναι αρκετές φορές καθαρόαιμα και δεν είναι πολλές φορές υγιή.

Αν ήταν καθαρόαιμο, θα είχε χαρτιά γνησιότητας, τα οποία θα αποδείκνυαν ότι έχει κάνει εξετάσεις για δυσπλασία και κάθε άλλη πιθανή ασθένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκτροφείς, που ασχολούνται σοβαρά με τα ζώα, δεν προμηθεύουν κουτάβια στα πετ σοπ. Οι σοβαροί εκτροφείς έχουν γονείς-σκύλους, που είναι υγιείς και έχουν κάνει εξετάσεις για τέτοιες ασθένειες στα ζώα, πριν αυτά ζευγαρώσουν. Αν ζητήσετε από τους ιδιοκτήτες των πετ σοπ να σας πουν από πού παίρνουν τα ζωάκια που εμπορεύονται θα σας πουν από «εκτροφείο της Ουγγαρίας ή της Ε.Ε.».

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε ένα ακόμα γλυκό λαμπραντόρ, ή ένα φύλακα ρότβαϊλερ ή ένα κλασσικό λυκόσκυλο ή μια γλυκιά γάτα Περσίας ή μια όμορφη σιάμ κ.ά. σκεφτείτε να κάνετε μια επίσκεψη σε ένα νόμιμο εκτροφείο ζώων και όχι στο πετ σοπ της γειτονιάς σας.

Τα ζώα των πετ σοπ πολλές φορές υποφέρουν από τύφο, λευχαιμία, λοιμώδη περιτονίτιδα, δυσπλασίες κ.ά. Επίσης σκεφτείτε πόσα αδέσποτα στους δρόμους υποφέρουν από ασιτία και ασθένειες, τα οποία αν τα υιοθετούσατε θα ήταν οι καλύτεροι φίλοι και φύλακες σας. Πριν πληρώσετε π.χ. 700 ευρώ για ένα «καθαρόαιμο» ζώο σκεφτείτε καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Πηγή: adespoto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης