Είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή συγκάλεσε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με θέμα το σοβαρό πρόβλημα της αντιμετώπισης των κουνουπιών, παρουσία της αρμόδιας για το θέμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και πρότεινε μαζί με τη διενέργεια εκνεφώσεων περιμετρικά της λίμνης Δύστου να γίνουν και αεροψεκασμοί . Επίσης, να διενεργηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωση και έλεγχος των εργαζομένων στην περιοχή της λίμνης (κυρίως μεταναστών), στο πλαίσιο της προάσπισης της δημόσιας υγείας απέναντι στην ελονοσία. Ήδη εγκρίθηκε και ξεκινά η διαδικασία εκνέφωσης περιμετρικά της λίμνης, ενώ αναμένονται οι αεροψεκασμοί (που επίσης έχουν αποφασιστεί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στις 12 και 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δήμου επίσκεψη από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην περιοχή της λίμνης Δύστου. Το κλιμάκιο το καθοδήγησε και το βοήθησε καθοριστικά στο έργο του ομάδα αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου. Επίσης, προσφέρθηκαν όλες οι διευκολύνσεις για να είναι αποτελεσματική η προσπάθειά τους. Έγινε ενημέρωση σε δεκάδες εργαζομένους (κυρίως μετανάστες ασιατικής καταγωγής) για τους κινδύνους από τα κουνούπια, για τους ίδιους και τη δημόσια υγεία.

Διενεργήθηκαν δοκιμασίες ταχείας διάγνωσης ελονοσίας, οι οποίες απέβησαν αρνητικές. Παράλληλα τονίστηκε η σημασία της επαγρύπνησης τόσο των μεταναστών όσο και των κατοίκων πέριξ της λίμνης, αλλά και των φορέων υγείας (γιατροί, νοσηλευτές κτλ.) για τυχόν κρούσματα ελονοσίας στην περιοχή. Επισημάνθηκαν, επίσης, τα ατομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για να μειωθούν οι πιθανότητες νόσησης.

Η δημοτική αρχή ευχαρίστησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ενέργειές του και πρόσθεσε ότι «η πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα αρμόδια για το θέμα υπουργεία επιβάλλεται να συνεχιστεί, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ως Δήμος είμαστε σε ετοιμότητα, επαγρυπνούμε και αναμένουμε να προχωρήσουν από την Περιφέρεια και οι υπόλοιπες εγκεκριμένες δράσεις. Έτσι θα ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα από τα κουνούπια στην ευρύτερη περιοχή και θα προασπίσουμε κατά το δυνατό τη δημόσια υγεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης