Επανήλθε μετά από επέμβαση ο «Happy Feet»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 23:31
Επανήλθε μετά από επέμβαση ο «Happy Feet»

Ο νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος που βρέθηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του στην Ανταρκτική, μπορεί και τρώει και πάλι ψάρια, μετά την ενδοσκοπική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρεθεί η άμμος από το στομάχι του.

Ο πιγκουίνος, που είναι ο δεύτερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος που εμφανίζεται στη Νέα Ζηλανδία από το 1967, βρέθηκε από έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στην παραλία Πέκα Πέκα. Ονομάσθηκε «Happy Feet».

Οι ειδικοί δίστασαν αρχικά να επέμβουν διότι φαινόταν σε καλή κατάσταση. Αλλά όταν έπεσε σε λήθαργο, τον μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο του Ουέλιγκτον, όπου διαπιστώθηκε ότι το στομάχι του ήταν γεμάτο άμμο.

Ο Τζον Γουάιεθ, κορυφαίος γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου του Ουέλινγκτον πραγματοποίησε την επέμβαση αφαίρεσης τουλάχισtoν 3 κιλών άμμου από το πεπτικό σύστημα του Happy Feet, ο οποίος άρχισε ήδη να διατρέφεται φυσιολογικά και να ανακτά τις δυνάμεις του.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι πιγκουίνοι τρώνε χιόνι για να εξασφαλίζουν ενυδάτωση και πιστεύουν ότι ο Happy Feet, μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, μπερδεμένος, έτρωγε άμμο.

Η επέμβαση εξελίχθηκε καλά, αλλά θα χρειασθούν μήνες μέχρι ο Happy Feet να είναι σε θέση να ενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Προς το παρόν ζει σε ένα παγωμένο δωμάτιο (8 βαθμοί Κελσίου) και έχει ένα κρεβάτι από πάγο.

Πηγή:pfinder

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 23:31