«Σχετικά με τη χρήση εντομοκτόνων για τη σωτηρία των φοινίκων από το καταστροφικό έντομο “κόκκινο σκαθάρι” θα ήθελα να τονίσω για την πληροφόρηση των αναγνωστών του έγκριτου site σας ότι τα σκευάσματα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα τοξικά και νεφροτοξικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εντός αστικών περιοχών.

Προσωπικά, έχω περιστατικά που η οσμή και μόνο από την απορρόφηση των φαρμάκων με την “εισπνοή” του φοίνικα όταν τραβάει τα φάρμακα από τις ίνες του ( με ριζοπότισμα ή με ψεκασμό στην κεφαλή του ) αύξησαν την κρεατινίνη του αίματος (!!!).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επομένως, είναι εντελώς ανεύθυνη η αδειοδότηση τέτοιων σκευασμάτων από το ΥΠ.Α.Α.Τ. Η χρήση εξάλλου τέτοιων σκευασμάτων πρέπει να γίνεται κάθε μήνα και τελικά δεν θα σώσουν τον άρρωστο φοίνικα από τις προνύμφες που είναι μέσα του. Σχετικές μελέτες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι και από το Τ.Ε.Ι. Κρήτης που έχει ασχοληθεί με το θέμα για την επικινδυνότητα των σκευασμάτων αυτών.

Είναι επίσης απορίας άξιον πως δεν έχουν επέμβει κρατικοί λειτουργοί και εισαγγελείς για τις δημόσιες παραινέσεις ανεύθυνων γεωπόνων που προτείνουν τη χρήση τέτοιων σκευασμάτων εντός αστικών περιοχών.
Δεν γνωρίζω επίσης αν έχουν ελεγχθεί οι ανθηροί οπτικά φοίνικες ξενοδοχειακών μονάδων σε Κρήτη, Ηλεία, Ρόδο κ.ά. (ακόμη και δίπλα σε πισίνες), αν είναι γεμάτοι από τα τοξικά αυτά ,όταν στις γύρω περιοχές τους υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί φοίνικες, αλλά και μέσα στις μονάδες υπάρχουν κομμένοι φοίνικες !!!
Έχω πληροφορήσει την Κομισιόν για το θέμα».

Σ. Ανδριόπουλος
(π. Ιδρυτής Redweevil.org)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης