Έρευνα-"φωτιά" για τους ποταμούς του Καναδά

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 04:00
Έρευνα-"φωτιά" για τους ποταμούς του Καναδά
Άκρως ανησυχητική ήταν μία έρευνα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποιεί ότι αρκετοί μεγάλοι ποταμοί του Καναδά ενδέχεται να στερέψουν.

Οι κλιματικές αλλαγές, αλλά και η συνεχής ζήτηση του νερού, αποτελούν τις κυριότερες αιτίες για να συντελεστεί αυτό το φαινόμενο.

Η αυξανόμενη ζήτηση του νερού οφείλεται στις γεωργικές καλλιέργειες, την ηλεκτρική ενέργεια, τις επεκτεινόμενες πόλεις και τις βιομηχανικές ανάγκες. Σύμφωνα με την έκθεση, η ποσότητα και η δύναμη ροής του νερού σε κάποιους από τους μεγαλύτερους ποταμούς, έχει αλλάξει πολύ, θέτοντας σε κίνδυνο το οικολογικό σύστημα.

Παράλληλα, η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας χαμηλής σε διοξείδιο του άνθρακα οδηγεί σε νέα υδροηλεκτρικά έργα, τα οποία μπορεί να αλλάξουν τη ροή των ποταμών και να εξαφανίσουν υπάρχοντα είδη της χλωρίδας και της πανίδας.

Η έκθεση συστήνει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για την προστασία των ποταμών, προκειμένου να διατηρηθεί η δύναμη της ροής τους και να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο οικολογικό σύστημα του Καναδά.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 04:02