Αίσιο τέλος για δελφίνι στην Ελούντα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 15:58
Αίσιο τέλος για δελφίνι στην Ελούντα
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός δελφινιού, το οποίο εγκλωβίστηκε στον Κόλπο της Ελούντας στην Κρήτη. Εθελοντές κατάφεραν να το οδηγήσουν εκ νέου στην ανοιχτή θάλασσα.

«Με μια επτάωρη συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού που διήρκησε από τις 08.30 το πρωί μέχρι και τις 15.30 μετά το μεσημέρι, το παγιδευμένο δελφίνι στα αβαθή νερά του Κόλπου της Ελούντας οδηγήθηκε στην ανοιχτή θάλασσα, στο φυσικό του περιβάλλον, έξω από το μπουγάζι της Σπιναλόγκας. Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δυσχερής, αφού ο αρχικός σχεδιασμός να βγει στην ανοιχτή θάλασσα από την κοντινότερη διώρυγα του Καναλιού των ανεμόμυλων δεν τελεσφόρησε… Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μόνο από εθελοντές, με την επιδεικτική και ολοσχερή απουσία της Λιμενικής Αρχής Αγ. Νικολάου ή οποιαδήποτε άλλου κρατικού φορέα.

»Την εθελοντική ομάδα διάσωσης αποτελούσαν (από το Mediterranean View Diving Center) ο δάσκαλος καταδύσεων και επαγγελματίας δύτης Μιχάλης Βασιλάκης και οι δύτες Ζαχαρίας Ζερβός και Άλκης Βατέλλης, καθώς και οι εθελοντές στα δύο ταχύπλοα συνοδείας Κωστής Μαυρικάκης, Μάνος Μαυρικάκης, Μάνος Εγγλεζάκης και Αντρέας Κουμπανάκης» αναφέρει σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο εθελοντής Κωστής Μαυρικάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, 15:59