Με κρύο ή καύσωνα, και η άγρια ζωή δίνει αγώνα για επιβίωση. Οι απώλειες στην προσπάθεια αυτή είναι μέρος του φυσικού κύκλου. Σε κάποιες περιπτώσεις, η τύχη και η ανθρώπινη παρέμβαση παρατείνουν την επιβίωση τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων.

Με αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, η δουλειά έξω γίνεται πρόσθετα δύσκολη. Αυτό δεν είναι αιτία για να μην τρέξεις αμέσως, όταν βλέπεις ένα πανέμορφο γεράκι να έχει πρόβλημα. Εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η. στη Βέροια, αυτό έκαναν. Πήραν το γεράκι και το πήγαν αμέσως στην Οικολογική Ομάδα Βέροιας για περίθαλψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τις πρώτες βοήθειες, το γεράκι, που δεν είχε τελικά κάτι σοβαρό, είναι έτοιμο να επανέλθει στον χώρο του. Ελεύθερο! Πολλοί είναι εκείνοι που δεν προσπερνούν, αλλά στέκονται να βοηθήσουν αδέσποτα ή κατοικίδια ή ακόμα και ζώα της άγριας πανίδας.

Αυτή την περίοδο κι άλλα τραυματισμένα πουλιά αναρρώνουν στις εγκαταστάσεις της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. Αν βρείτε κάποιο ζωάκι που χρειάζεται βοήθεια, δείξτε ευαισθησία και καλέστε σε βοήθεια στα τηλέφωνα: 6946381707, 23310-25433, 23310-24975. Το ενδιαφέρον των πολιτών για τα κοινά, δίνει λύσεις. Και αυτοί οι πολίτες, δεν είναι απλά θεατές. Είναι μέρος της λύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης