Έτοιμο το σχέδιο ανάπλασης του παράκτιου μετώπου του Θερμαϊκού

Έτοιμο το σχέδιο ανάπλασης του παράκτιου μετώπου του Θερμαϊκού

Στα χέρια του έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το σχέδιο-πρόταση για την ανασυγκρότηση του παραλιακού μετώπου, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη σε ειδική εκδήλωση.

Στόχος του δήμου, όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει κατά το παρελθόν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, είναι η αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου μέσω επενδύσεων και η πόλη πλέον να σταματήσει να έχει γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα.

Το Επενδυτικό Πλαίσιο Ανασυγκρότησης του παράκτιου μετώπου του Θερμαϊκού Κόλπου περιλαμβάνει την περιοχή από την Α’ Προβλήτα του ΟΛΘ έως τον Κελλάριο Όρμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο στρατηγικής ανάπλασης χωρίζει σε τρία τμήματα την περιοχή. Στην πρόταση ουσιαστικά αναμένεται να περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίον θα μπορέσει να αναπτυχθεί το θαλάσσιο μέτωπο καθώς και οι τρόποι χρηματοδότησης.

Το σχέδιο εκπονήθηκε με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Deloitte. Μάλιστα, το 2017 ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου με την Παγκόσμια Τράπεζα, μέσω του οποίου επρόκειτο να υλοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και η μελέτη για την ανασυγκρότηση του παραλιακού μετώπου.

Η εκπόνηση του αναπτυξιακού σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο ήταν υποχρέωση του δήμου, σύμφωνα με όσα προέβλεπε και το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχε υπογράψει με την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο είχε παραχωρηθεί η παραλία στον δήμο για 49 χρόνια.

Το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου πρόκειται στη συνέχεια να υποβληθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμβαδίσει με τον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της πόλης για  την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στο σύνολό του.

Πηγή: voria.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 04:34