To πρωί του Σαββάτου, 6 Νοεμβρίου, μια Ελβετίδα κάτοικος Ελούντας στην Κρήτη επικοινώνησε με τη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία Των Ζώων», για να της καταγγείλει ότι στην Ελούντα ένας βοσκός έβγαλε τα μάτια του σκύλου του (!), με ένα αιχμηρό αντικείμενο, γιατί του έφαγε μια κότα!

Το ζώο μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, Γιάννη Σφακιανάκη, τυφλό και, λόγω της φρικτής κατάστασής του, του έγινε ευθανασία. Η κα Μπομπολάκη συμβούλεψε την κυρία – που γνώριζε τη διάπραξη του φρικτού αυτού εγκλήματος – να καταθέσει μήνυση εναντίον του βοσκού και να ζητήσει τη σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Μπομπολάκη εξηγεί στη zougla.gr: «Παράλληλα, τηλεφώνησα στο Αστυνομικό Τμήμα, τους ενημέρωσα και έθεσα το θέμα της εγκυκλίου της ΕΛ.ΑΣ.. Τους επέστησα την προσοχή και τους εξήγησα ότι πρέπει να ενεργήσουν άμεσα για να συλλάβουν τον βοσκό. Η στάση της Αστυνομίας ήταν πολύ καλή.
Διέθεσαν περιπολικό και τον έψαχναν στο βουνό, όπου είχε τα πρόβατά του.

Ύστερα από ώρα, τον εντόπισαν και τον πήγαν στο τμήμα. Η απολογία του κράτησε αρκετή ώρα. Ισχυρίστηκε ότι το σκυλί το χτύπησε αυτοκίνητο. Όμως, υπάρχει η γνωμάτευση-καταπέλτης του κτηνίατρου, ότι το σκυλί τυφλώθηκε από ανθρώπινο χέρι.

Εντοπίσαμε και μάρτυρα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει εναντίον του δράστη. Σήμερα πληροφορήθηκα από το τμήμα ότι η εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο, και ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα γίνει η δίκη. Θα το πληροφορηθώ σήμερα. Παρών στο φρικτό αυτό έγκλημα ήταν και ο 16χρονος γιος του βοσκού. Ο ίδιος άνδρας – όπως καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής – έχει δεμένα με πολύ κοντή αλυσίδα, πέντε σκυλιά, στην περιοχή της Ελούντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μόνοι που τα φροντίζουν είναι οι αλλοδαποί φιλόζωοι γείτονες. Τους δίνουν νερό και τροφή και τα καθαρίζουν από τα τσιμπούρια. Με εισαγγελική εντολή θα ζητήσουμε να απομακρυνθούν τα ζώα και αυτός ο άνθρωπος να μην έχει το δικαίωμα να αποκτήσει άλλα, ώστε να μην τα βασανίζει κατά τον ίδιο ανελέητο τρόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης