Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε μετά από πολύ καιρό το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών όπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ Αναστάσιος Πούλος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ Γιάννης Κατσούλας, αλλά και η διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Ζωή Πετροπούλου.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο, ήταν η κοπή δυο δέντρων που βρίσκονται έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του ναού του Αγίου Νικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου με το αιτιολογικό ότιμετά από αυτοψία που έκανε στον χώρο, από αρμόδιο επιστημονικά καταρτισμένο υπάλληλο γνωμοδότησε για την μη κοπή – εκρίζωσης των δυο επίμαχων δέντρων λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες καλαισθησίας, αειφόρου ανάπτυξης, βελτίωση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης, μείωση ατμοσφαιρικών ρύπων, σκίαση και μείωση υψηλών θερμοκρασιών θέρους, δημιουργία μικροκλίματος, και ταυτόχρονα οικονομικής ανάπτυξης καθώς όπου υπάρχει κρανίου τόπος -όπως είπε η κ. Πετροπούλου- δεν επενδύει κανείς.

Ως υπηρεσία η κ. Ζωή Πετροπούλου εισηγήθηκε την διεύρυνση λάκων φύτευψης, ενώ ζητήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου η γνωμοδότηση για την κατάσταση που βρίσκεται το τοιχίο και την επισκευή του πεζοδρομίου.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής. Σημειώνεται ότι αρχική εισήγηση του προέδρου ήταν να κοπούν τα δέντρα, με το αιτιολογικό ότι εμποδίζουν τους πεζούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: filiatranews.blogspot.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης