Έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες από την ημέρα που ο τότε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Naoto Kan, έδωσε εντολή για άμεση ενεργοποίηση ενός σχεδίου εκκένωσης όλων των περιοχών σε απόσταση 20 χλμ. περιμετρικά του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi, το οποίο είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Η απομάκρυνση των κατοίκων ήταν άμεση καθώς ο εφιάλτης της ραδιενέργειας εξαπλωνόταν με ταχείς ρυθμούς. Μέσα στη σύγχυση και τον πανικό εκείνων των ταραγμένων στιγμών, κάποιοι έμειναν πίσω…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες κατοικίδια βρίσκονταν ανάμεσα στα υπόλοιπα οικόσιτα ζώα (π.χ. αγελάδες, στρουθοκάμηλοι, κατσίκες) που αφέθηκαν στην τύχη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά από αυτά πέθαναν μέσα στις επόμενες ημέρες από τη ραδιενέργεια και ακόμα περισσότερα έχασαν τη ζωή τους από την ασιτία.

Ωστόσο, η φύση απέδειξε για άλλη μια φορά πως η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να εξελίσσεται, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία της «φυσικής επιλογής» του Δαρβίνου.

«Ο πιο δυνατός επιβιώνει»… και όπου «πιο δυνατός» τοποθετείται ο οργανισμός που μπορεί να προσαρμόζεται ακόμα και στις πιο δύσκολες και αφιλόξενες συνθήκες. Έχοντας να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες που έφθασαν ακόμα και τους -8 βαθμούς Κελσίου και τη δυσκολία ανεύρεσης τροφής, κάποια από τα κατοικίδια κατάφεραν να επιβιώσουν και πλέον βρίσκονται σε ασφαλή μέρος.

Αρκεί να μην ξεπεράσουν τα επιτρεπτά όρια ραδιενέργειας που έχει ορίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικά συνεργεία έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αιχμαλωτίσουν περίπου 250 σκύλους και 100 γάτες.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Διαρροές «ραδιενεργού» νερού στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, 03:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης