Στο δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς βρέθηκε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου η εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Ζωοφιλικών Σωματείων, Βάσω Τάκη, στο πλαίσιο άτυπου ελέγχου σχετικά με τη λειτουργία των κυνοκομείων της χώρας. Τη συνόδευαν η Αναστασία Πρωτόγερου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καστοριάς μαζί με την Αναστασία Λαμπαδαρίδου, μέλος του συλλόγου, ώστε να δει με τα μάτια της και να μεταφέρει και στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία την φρίκη, που επικρατεί εκεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαινόμενα κανιβαλισμού

Το κυνοκομείο βρίσκεται σε ύψωμα, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς και έχει έκταση σχεδόν δύο στρέμματα. Οι τρεις γυναίκες πήγαν στο κυνοκομείο στις 12:00 το μεσημέρι και η θερμοκρασία ήταν ήδη κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Στον χώρο, όπως διαπίστωσε η κα Τάκη, παλεύουν στην κυριολεξία για να επιβιώσουν συνολικά 120 σκυλιά. Τα 40 είναι μόνιμα κλεισμένα σε κλουβιά και τα 80 περιφέρονται σε έναν κοινό χώρο, με αποτέλεσμα να αλληλοσπαράσσονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μάχες και οι μεταξύ τους αψιμαχίες είναι συχνές. Αδιάψευστος μάρτυρας του φαινομένου του κανιβαλισμού, που εμφανίστηκε μεταξύ των ζώων, είναι οι φωτογραφίες.Τα σκυλιά είναι όλα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ζουν υπό συνθήκες ολοκληρωτικά ακατάλληλες για την ευζωία τους. Τα ζώα, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κυνοκομείου, δεν έχουν κανένα σημείο ώστε να προστατευτούν από αντίξοες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα ή το καλοκαίρι (βροχή, χιόνι, πάγος, θερμοκρασίες υπό του μηδενός το βράδυ, διαρκής ηλιοφάνεια το καλοκαίρι).

Πηγή: zoosos.gr‏
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης