Κατάπληκτοι έμειναν κάτοικοι της πόλης Αρμεντιέρ στη βόρεια Γαλλία όταν είδαν έναν νεαρό μαύρο πάνθηρα να κάνει βόλτες στις στέγες σπιτιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη και το άγριο ζώο επί μία σχεδόν ώρα περπατούσε στο περβάζι στον δεύτερο όροφο ενός κτηρίου και μπαινόβγαινε σε ένα ανοιχτό παράθυρο διαμερίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία που έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περίπτωση που το αιλουροειδές πήδαγε στο έδαφος. Παράλληλα, διασώστες μπήκαν με προσοχή στο κτήριο ώστε να μην τρομάξει το άγριο ζώο, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ένας κτηνίατρος εφοδιασμένος με βελάκια με ηρεμιστικό φάρμακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Kader Laghouati από τον Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων που μίλησε στην εφημερίδα «La Voix du Nord», ο μαύρος πάνθηρας ήταν περίπου 5 ή 6 μηνών και ζύγιζε 20 κιλά. Το ζώο είχε εξημερωθεί από τον ιδιοκτήτη του και δεν ήταν καθόλου επιθετικό, ενώ βρισκόταν και σε καλή κατάσταση.

Ο πάνθηρας, πριν τον πιάσουν, κατέβηκε τις σκάλες του κτηρίου και βρέθηκε στο διαμέρισμα μία οικογένειας μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα κορίτσι 15 ετών. Σύμφωνα με την μητέρα του κοριτσιού ωστόσο που μίλησε στην ίδια εφημερίδα, το ζώο δεν ήταν επιθετικό.

Ο πάνθηρας «παραδόθηκε» τελικά στον Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων. Σύμφωνα με την «La Voix du Nord», πλέον έχει μεταφερθεί σε προορισμό που δεν έχει ανακοινωθεί. Όσον αφορά στον ιδιοκτήτη του, αναζητείται από τις γαλλικές αρχές.

Όπως εξηγεί το BBC, η αστυνομία θέλει να μιλήσει στον ιδιοκτήτη για το γεγονός ότι έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους και για να ανακαλύψει επίσης από που πήρε το άγριο ζώο. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Άγριας Ζωής θέλουν να μάθουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνταν το ζώο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε πάντως στην «La Voix du Nord» ότι μόνο ένας ζωολογικός κήπος θα μπορούσε να λάβει άδεια για να κρατήσει ένα τέτοιο ζώο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν το ζώο στην περίπτωση που γινόταν επιθετικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης