Αν κι όταν γεννήθηκε οι επιστήμονες της έδιναν πιθανότητες επιβίωσης μόνο έξι ημέρες, ωστόσο ο Φρανκ και Λούι, η γάτα με τα δύο πρόσωπα, δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια μετρά δώδεκα μήνες ζωής και μία καταχώρηση στο βιβλίο Γκίνες.

Πρόκειται για τη μακροβιότερη γάτα που ανήκει στις επονομαζόμενες γάτες του Ιανού, όπως ονομαζόταν και ο διπρόσωπος θεός των Ρωμαίων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως και τα δύο πρόσωπα της γάτας διατηρούν τις λειτουργίες τους. Λειτουργούν και οι δύο μύτες, αλλά μόνο το ένα από τα δύο της στόματα συνδέεται με τον οισοφάγο, ενώ το άλλο έχει αρκετά χαμηλότερο πηγούνι. Μάλιστα, από τα τρία της μάτια, το μεσαίο είναι τυφλό και παραμένει μονίμως ανοικτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρανκ και Λούι χρωστά τη ζωή του στη Μάρτυ Στίβενς, μία εργαζόμενη στη κτηνιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Ταφτς, καθώς τάιζε τον νεογέννητο τότε Φρανκ και Λούι επί τρεις μήνες με σύριγγες, γεγονός που θεωρείται καταλυτικό για τη μακρόχρονη επιβίωσή του.

Συνήθως, οι γάτες με την εν λόγω γενετική ανωμαλία δεν επιβιώνουν σχεδόν ποτέ, καθώς πάσχουν από λυκόστομα που καθιστά αδύνατο τον θηλασμό. Έτσι, οι γάτες του Ιανού πεθαίνουν από πείνα ή πνευμονία, αφού το γάλα καταλήγει στους πνεύμονές τους.

Δείτε το βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: econews.gr

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης