Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά τι μεταδίδει η κάμερα από τη φωλιά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή της εκκόλαψης τριών αυγών ενός σπάνιου είδους γερακιού στη Βρετανία κατέγραψε την Τετάρτη κάμερα του «Nottingham Trent University».

Οι δύο πετρίτες είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην οροφή του κτηρίου «Newton», όπου και δημιούργησαν τη φωλιά τους. Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η παρουσία τους, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον ορνιθολόγων, το οποίο έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν διαπιστώθηκε πως το θηλυκό ήταν έγκυος. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν κάλλιστα να επηρεάσουν την ομαλή διαδικασία εκκόλαψης των αυγών, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Η κάμερα κατέγραψε τις πρώτες στιγμές των νέων μελών της οικογένειας, καθώς και το πρώτο τους φαγητό…

«Οι νεοσσοί θα βρίσκονται υπό τη συνεχή φροντίδα των γονιών τους μέχρι τον Ιούνιο, όταν και αρχίσουν να γίνονται περισσότερο ανεξάρτητοι», ανέφερε η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, Sarah Thorp, η οποία μάλιστα πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει στο Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, επεσήμανε πως τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, κάθε χρόνο οι φοιτητές εορτάζουν… γεννητούρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πετρίτες θεωρούνται τα πιο γρήγορα πτηνά στον κόσμο, καταφέρνοντας να «πιάνουν» ταχύτητες που αγγίζουν ακόμα και τα 320 χλμ., όταν εφορμούν προς τη λεία τους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης