Η αρκούδα του μήνα από τον «Αρκτούρο»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, 10:32
Η αρκούδα του μήνα από τον «Αρκτούρο»

Η Βέσνα, γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Είναι έντεκα ετών και ζυγίζει 120 κιλά.  Είναι η δεύτερη από τις αρκούδες που μεταφέρθηκαν στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου. ήταν μόλις δύο ετών και πολύ φοβισμένη.

H Βέσνα, αν και ξύπνησε σχετικά νωρίς φέτος απ’ τον χειμέριο ύπνο, δεν ενδιαφέρθηκε αμέσως για το καθημερινό τάισμα. Πέρασαν αρκετές μέρες, και μόνο όταν πείνασε πραγματικά, ξεκίνησε να τρώει κανονικές ποσότητες φαγητού.

Μέσα στην άνοιξη είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Ντιουκ αλλά και με τον Μίσα. Ανταγωνιστική ήταν η σχέση της με τη Μπάρμπαρα και την Τασούλα, λόγω του ζευγαρώματος. Με το προσωπικό έχει πολύ καλή σχέση, δείχνει να εμπιστεύεται όλους όσους την φροντίζουν, και είναι μια από τις αρκούδες που οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία ν α βλέπουν πιο συχνά στις ξεναγήσεις μας.

Λιγότερο φέτος, αλλά και πάλι παρατηρήθηκε η Βέσνα να ενοχλείται από δυνατούς θορύβους και φωνές, εκδηλώνοντας το στρες της με επαναλαμβανόμενες κινήσεις σε συγκεκριμένο μονοπάτι.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, 10:32