Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Κίνας σκέπασε το Θιβέτ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 19:32
Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Κίνας σκέπασε το Θιβέτ
Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί συχνά ασφυξία στις μεγαλουπόλεις της Κίνας επεκτάθηκε πλέον και στην περιοχή των Ιμαλαΐων του Θιβέτ. Η πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα, τυλίχθηκε πρόσφατα σε ένα πυκνό πέπλο ομίχλης.

Το επίπεδο των αιωρούμενων σωματιδίων ήταν 20πλάσιο του ανώτατου ορίου που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για μια 24ωρη έκθεση σε αυτό.

Η ρυπογόνος ομίχλη εμπόδισε τα αεροσκάφη να προσγειωθούν στη Στέγη του κόσμου όπως αποκαλείται το Θιβέτ, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 4.900 μέτρων κατά μέσο όρο και αποτελεί τη μεγαλύτερη σε ύψος περιοχή του πλανήτη, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός όμιλος Phoenix.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται ελάχιστα τα Ανάκτορα Ποτάλα, η κατοικία του Δαλάι Λάμα πριν από την εξορία του στην Ινδία το 1959, καθώς παντού επικρατεί αιθαλομίχλη.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει γίνει μείζον πρόβλημα στην Κίνα προκαλώντας ανησυχητική αύξηση των αναπνευστικών νόσων και οργή στον πληθυσμό που έχει κουραστεί από τις υπερβολές του ρυθμού ανάπτυξης της δεύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 19:32