To 1o Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση για την Ευζωία των Ζώων» πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Οκτωβρίου στο συνεδριακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες από την DG SANCO (Directorate General for Health and Consumers).

To συνέδριο άνοιξε ο επίτροπος για την Υγεία και τον Καταναλωτή, John Dali. Κεντρικό θέμα του ήταν η διερεύνηση των μεθόδων που εισάγουν στην εκπαίδευση την ευζωία των ζώων από ηθική και επιστημονική σκοπιά καθώς και τον ρόλο των Μ.Μ.Ε. στη διαμόρφωση γνώμης και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ίδιο ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το σύνθημα «Ο καθένας είναι υπεύθυνος», η διοργάνωση είχε ως στόχο την προώθηση περισσότερης πληροφορίας σχετικά με εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα που σχετίζονται με θέματα ευζωίας των ζώων και τη σημασία της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών, των φροντιστών, των εμπόρων και άλλων ειδικών ομάδων αναφοράς στον τρόπο της ανθρώπινης συμπεριφοράς προς τα ζώα.

Στο συνέδριο συμμετείχε και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τόσο ως μια οργάνωση που συμμετέχει διεθνώς στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και ως μέλος του δικτύου END CAP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης