Η Seat ανακοίνωσε πως κατά τη φετινή χρονιά θα εστιάσει τις προσπάθειες της ως προς το περιβάλλον και τη μείωση των αποβλήτων της. Τα τελευταία 8 χρόνια, η ισπανική εταιρεία κατόρθωσε να μειώσει την παραγωγή αποβλήτων της κατά 34%, ενώ τους επόμενους μήνες πρόκειται να εφαρμόσει επιπρόσθετα μέτρα με στόχο τη μείωση αποβλήτων παραγωγής έως και 60% μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, η Seat πρόκειται να αντιμετωπίσει και το θέμα της βελτιστοποίησης του διαχωρισμού αποβλήτων προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση τους. Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να βελτιώσει τα απόβλητα που παράγονται σε διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, όπως το κονίασμα χρώματος και στεγανοποίησης. Τα τελευταία 8 χρόνια, η εταιρεία έχει μειώσει με επιτυχία το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 34%. Από το 2010 που η Seat ξεκίνησε την περιβαλλοντική της στρατηγική για το Ecomotive Factory, μείωσε την κατανάλωση ενέργειας και νερού κατά 21,6% και 30,9% αντίστοιχα. Επιπλέον, μείωσε τις εκπομπές CO2 και πτητικών οργανικών ενώσεων κατά 63,3% και 21,4% και παρήγαγε συνολικά 34,2% λιγότερα απόβλητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρσι, η ισπανική εταιρεία επένδυσε 16 εκατομμύρια ευρώ σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σε τομείς που σχετίζονται με την παραγωγή. Το επόμενο ορόσημο στην περιβαλλοντική στρατηγική είναι η βελτίωση των δεικτών της κατά 60% μέχρι το 2025. Η εταιρεία ήδη εργάζεται σε πρόσθετα συστήματα, όπως μία εγκατάσταση ανάκτησης θερμότητας από τις καμινάδες του εργοστασίου στο Martorell, οι οποίες από πλευράς ενέργειας επιτρέπουν εξοικονόμηση ισοδύναμη με την ετήσια κατανάλωση 760 νοικοκυριών καθώς και μείωση εκπομπών CO2 που ισούται με την απορροφητική ικανότητα 250.000 δέντρων. Επιπλέον πρόκειται να εφαρμόσει τη χρήση χρωμάτων με βάση το νερό σε ολόκληρη τη διαδικασία βαφής συμπεριλαμβανομένης και της επίστρωσης. Αυτή η πρωτοβουλία θα αποτρέψει την εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων ισοδύναμη με τη χρήση βαφής με διαλύτες για τη βαφή 38.000 αυτοκινήτων.

Μια από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες είναι το πάρκο ηλιακής ενέργειας στις στέγες του εργοστασίου στο Martorell, το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Με 53.000 φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν έκταση ισοδύναμη με 40 γήπεδα ποδοσφαίρου, παράγει 17 εκατομμύρια kWh ετησίως.

Τέλος, η φιλόδοξη περιβαλλοντική στρατηγική της Seat για το 2025 ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της εταιρείας και του oμίλου Volkswagen να εφαρμόσει τους περιβαλλοντικούς στόχους που ορίζονται στις συμφωνίες του Παρισιού. Σύμφωνα με το στόχο αυτό, η εταιρεία πρόκειται να εφαρμόσει μέτρα για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου CO2 σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των οχημάτων και σε κάθε τμήμα της εταιρείας έως το 2050.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης