Οι φοβεροί και τρομεροί τυραννόσαυροι μπορεί να μην κυνηγούσαν μόνοι τους, όπως έχει επικρατήσει αυτή η εικόνα έως τώρα, αλλά πιθανώς ήταν κοινωνικοί και επιδίδονταν σε ομαδικό κυνήγι όπως οι λύκοι, σύμφωνα με νέες ενδείξεις που έχουν οι επιστήμονες από έναν νέο ομαδικό τάφο τέτοιων σαρκοβόρων δεινόσαυρων στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Οι παλαιοντολόγοι είχαν εδώ και μερικά χρόνια αναπτύξει μία τέτοια θεωρία, όταν είχαν βρει άλλες δύο τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική, στη Μοντάνα των ΗΠΑ και στην Αλμπέρτα του Καναδά, όπου είχαν ανακαλυφθεί απολιθώματα πολλών τυραννόσαυρων δίπλα δίπλα. Η τρίτη ανακάλυψη ενισχύει τις υποψίες ότι οι τυραννόσαυροι ήταν περισσότερο κοινωνικοί παρά μοναχικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, οι οποίοι έκαναν γεωχημικές αναλύσεις στη νέα τοποθεσία στη νότια Γιούτα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οστά των δεινοσαύρων δεν είχαν παρασυρθεί από τα νερά από διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά οι τυραννόσαυροι είχαν -πράγματι- πεθάνει στο ίδιο σημείο.

Άλλοι επιστήμονες πάντως δεν έχουν πειστεί και περιμένουν να δουν περισσότερα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι τυραννόσαυροι ζούσαν και κυνηγούσαν ομαδικά. Μία εναλλακτική θεωρία είναι ότι ήταν μοναχικοί στο κυνήγι αλλά σε δύσκολες εποχές, λόγω περιβαλλοντικών πιέσεων, συνέρρεαν στην ίδια περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης