Τις επιχειρήσεις διάσωσης ζώων και πουλιών συνεχίζει λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2012, η Εθελοντική Οργάνωση Rommel.

Την Πέμπτη οργανώθηκε επιχείρηση για τη διάσωση ενός γερακιού στο Επιτάλιο, το οποίο ήταν τραυματισμένο. Πολίτης επικοινώνησε με τους εθελοντές του Rommel και αυτοί έσπευσαν στην περιοχή. Εντόπισαν και προσέγγισαν το άγριο πτηνό και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα το τοποθέτησαν σε ειδικά διαμορφωμένο κουτί, με το οποίο θα μεταφερθεί στην Αίγινα στο κέντρο διάσωσης του ΕΚΠΑΖ. Το γεράκι φέρει τραύμα στο μάτι και θα παραμείνει για νοσηλεία και περίθαλψη στην Αίγινα, έως ότου δείξει πως η κατάστασή του βελτιώνεται.

Οι κτηνίατροι του κέντρου θα κάνουν επανεκτίμηση της κατάστασης και μόλις φανεί ότι όλα πάνε καλά, το γεράκι θα επιστρέψει στην Ηλεία, για να απελευθερωθεί στην ίδια περιοχή που εντοπίστηκε. Σε αντίθετη περίπτωση ως ανάπηρο το αρπακτικό θα παραμένει στο κέντρο καθώς δεν θα μπορεί να επιβιώσει μόνο του στο φυσικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εθελοντές του Rommel, ευχαρίστησαν για την βοήθεια τον κ. Αναστόπουλο, κάτοικο της περιοχής καθώς ήταν αυτός που επέδειξε ευαισθησία μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του και ειδοποίησε για τη διάσωση του γερακιού.

Πηγή: ilialive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης