Οι δήμοι Σητείας και Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία τους, προμηθεύτηκαν και τοποθέτησαν έξυπνα «ηλιακά παγκάκια» STEORA, σε διάφορα κεντρικά σημεία.

Το «έξυπνο παγκάκι» είναι μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) των συγκεκριμένων δήμων, που για άλλη μία φορά πρωτοπορούν στο όμορφο νησί της Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δήμος Σητείας είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών οι οποίες βοηθούν τους δημότες και τους επισκέπτες να απολαύσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους στην πόλη μας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα ηλιακά παγκάκια που» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση, – κυρίως – της νέας γενιάς σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και των εκατομμυρίων τουριστών μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.

Τα έξυπνα παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων. Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία τους το βράδυ καθώς όταν πέφτει το φως του ήλιου φωτίζονται σταθερά με ένα λευκό χρώμα στη βάση του στο οποίο προστίθεται και ένα έντονο μπλε όταν φορτίζονται τα κινητά τηλέφωνα. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης