Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να καλύψουν το 40% των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά σε στέγες.

Η εκτίμηση ανήκει στο Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμης Ενέργειας (NREL) που για πρώτη φορά από το 2008 κατάρτισε μια βάση δεδομένων με τα νοικοκυριά που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ στις στέγες τους. Το εργαστήριο υπολογίζει ότι η συνολική ηλιακή ισχύς που μπορεί να εγκατασταθεί στις στέγες των ΗΠΑ φτάνει τα 1.118 Γιγαβάτ (1,118 Τεραβάτ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το NREL δημοσιοποίησε την έκθεση στα τέλη Μαρτίου 2016 στην πρώτη μεθοδολογικά ακριβή εκτίμηση του οικιακού ηλιακού δυναμικού από το 2008.

Μετά από τρία χρόνια έρευνας, οι επιστήμονες του NREL αξιολόγησαν την καταλληλότητα των στεγών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ένα εγχείρημα αντίστοιχο με το Project Sunroof της Google.

Σε επίπεδο πόλης, το ανώτατο ηλιακό δυναμικό καταγράφηκε στο Μίσιον Βιέχο της Καλιφόρνιας με 88% στη σχετική λίστα αξιολόγησης. Ακολουθεί το Κόνκορντ του Νιου Χάμσαϊρ στη Βορειοανατολική Ακτή με 72% και το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης με 68%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι έξι κορυφαίες Πολιτείες στη σχετική λίστα του NREL με το ηλιακό δυναμικό καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από το μέσο όρο των 52 Πολιτειών, στοιχείο που υποδηλώνει την αδιάρρηκτη σχέση ανάμεσα στη διείσδυση των ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πηγή:econews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης