Ξεκάθαρος εμφανίστηκε, την Τρίτη, ο υπουργός Αλιείας της Αυστραλίας όσον αφορά στην αναγκαιότητα επανεξέτασης του καθεστώτος… προστασίας που απολαμβάνουν οι καρχαρίες (εδώ και περίπου 20 χρόνια) ύστερα από τη νέα θανατηφόρα επίθεση σε λουόμενο σε λιγότερο από έναν χρόνο, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Θα ήθελα να μάθω αν τελικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει σκοπό να επανεξετάσει το ζήτημα για το αν αυτοί οι καρχαρίες (λευκοί) εντάσσονται στα είδη της θαλάσσιας ζωής που προστατεύονται», εξήγησε ο Norman Moore.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περασμένο Σάββατο ένας 24χρονος βρήκε τραγικό θάνατο όταν δέχτηκε επίθεση από λευκό καρχαρία την ώρα που βρισκόταν πάνω στην ιστιοσανίδα του.

Η προστασία των καρχαριών στην Αυστραλία αποτελεί ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει κατά καιρούς έντονες αντιδράσεις και διαβουλεύσεις. Περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεχίζουν να πρεσβεύουν την άποψη ότι ενδεχόμενη άρση της προστασίας θα οδηγούσε σε μαζικές θανατώσεις ενός είδους, το οποίο είναι από τα πιο παρεξηγημένα στον κόσμο των ανθρώπων, κυρίως λόγω του τρόπου προβολής του μέσω του κινηματογράφου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν αποθαρρύνει εκατοντάδες λουόμενους να αψηφούν τις προειδοποιητικές σημάνσεις και να βουτούν στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αυστραλία: Γλύτωσε από τα σαγόνια του καρχαρία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 07:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης