Ηράκλειο: Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 100 νέων μπλε κάδων

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 100 νέων μπλε κάδων

Ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης των 100 νέων μπλε κάδων που ενισχύουν το αντίστοιχο ρεύμα ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για κάδους που παραδόθηκαν από την Ε.Ε.Α.Α., συναρμολογήθηκαν στο αμαξοστάσιο του δήμου και έρχονται να καλύψουν την αυξημένη ανταπόκριση των δημοτών, οι οποίοι έχουν βάλει τη διαδικασία διαλογής στην πηγή στην καθημερινότητά τους και πραγματοποιούν ανακύκλωση με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Το επόμενο διάστημα, θα παραδοθούν στον Δήμο Ηρακλείου και 150 νέοι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, οι οποίοι επίσης θα ενισχύσουν το σχετικό ρεύμα, που δημιουργήθηκε με στόχο τη συλλογή του συγκεκριμένου είδους.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε: «Πυκνώνουμε το δίκτυο του μπλε κάδου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε και τα νέα ρεύματα που αναπτύξαμε στον δήμο μας τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα το ρεύμα ανακύκλωσης χαρτιού. Η διαδικασία διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή γίνεται συνήθεια και, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, καταφέρνουμε ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα χρόνο με τον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο το Ηράκλειο βελτιώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και με την ουσιαστική συμμετοχή των συμπολιτών μας στα ανάλογα προγράμματα δημιουργούμε ισχυρές προϋποθέσεις για μια πιο "πράσινη", φιλική προς το περιβάλλον πόλη».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 12:35