Αντιμέτωποι μ’ έναν ασυνήθιστο εισβολέα βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες οι κάτοικοι παραθαλάσσιου χωριού στη Ν. Αφρική, καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN οι αυλές τους έχουν γεμίσει… πιγκουίνους!

Το Μπέτις Μπέι βρίσκεται πολύ κοντά σ’ ένα από τα εναπομείναντα καταφύγια του αφρικανικού πιγκουίνου, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως «Jackass». Τουρίστες απ΄ όλον τον κόσμο σπεύδουν κάθε χρόνο στα νότια παράλια της αφρικανικής χώρας προκειμένου να τον δουν από κοντά και να τον φωτογραφήσουν. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, η πλημμελής συντήρηση του φράχτη περιμετρικά του προστατευόμενου χώρου δεν επιτρέπει τον περιορισμό των πιγκουίνων, οι οποίοι είναι ελεύθεροι πλέον να… σουλατσάρουν ακόμα και μέσα στις αυλές των σπιτιών. Ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν ν’ ανοίξουν ακόμα και τις σακούλες σκουπιδιών προς αναζήτηση τροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις συνεχόμενες καταγγελίες οι τοπικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές, με τους κατοίκους να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποκαταστήσουν μόνοι τους τις φθορές. Ο αφρικανικός πιγκουίνος απειλείται με εξαφάνιση λόγω της εκτεταμένης αλιείας και της καταστροφής των κέντρων αναπαραγωγής του. Συναντάται κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές στο νότιο τμήμα της Αφρικής. Εκτιμάται ότι μέσα στον 20ο αι. ο πληθυσμός του μειώθηκε κατά… 90%.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης