Καθαρά και ασφαλή τα νερά του Αργολικού κόλπου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:56
Καθαρά και ασφαλή τα νερά του Αργολικού κόλπου
Συμπτώματα δερματίτιδας, ήπιας μορφής, παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες σε λουόμενους στην παραλία, «Άμμος Μουλά» στον Τυρό Κυνουρίας. Οι λουόμενοι θορυβήθηκαν και επισκέφθηκαν το περιφερειακό ιατρείο Τυρού, όπου αντιμετωπίστηκε το πρόβλημά τους.

Παράλληλα ο δήμος Νότιας Κυνουρίας ζήτησε την διενέργεια ελέγχου των νερών κι όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαρνέρης, η διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους, όχι μόνο στα νερά της παραλίας «Άμμος Μουλά» του Τυρού, αλλά και σε όλες τις παραλίες τις Κυνουρίας και Αργολίδας.

Τα δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το οποίο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη σύσταση και την ποιότητα του νερού και είναι καθαρά και ασφαλή τα νερά του Αργολικού κόλπου.

Μάλιστα ο δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός, λέγοντας ότι ελήφθησαν δείγματα όχι μόνο νερού, αλλά και από το βυθό, παίρνοντας φύκια και πέτρες από τις παραλίες του Αργολικού κόλπου και τόνισε ότι, «τα νερά είναι πεντακάθαρα, δεν υπάρχει τοξικό ή ζωικό κατάλοιπο», προσθέτοντας πως, «δεν προκύπτει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε στα νερά, ούτε στο βυθό, ούτε στον περιβάλλοντα χώρο».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:59