Τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν θα προκύψει κανένα σοβαρό πρόβλημα έδωσε η πετρελαϊκή εταιρεία Total, η πλατφόρμα της οποίας φλέγεται από την Κυριακή στην Βόρεια Θάλασσα, αναβλύζοντας αέριο, γεγονός που ανάγκασε τους εργάτες να εκκενώσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μετοχές της εταιρείας δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις, παρά το γεγονός ότι αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι, η διαρροή αερίου ανοιχτά της Σκωτίας δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρή όσο ήταν η διαρροή πετρελαίου της BP Horizon που προκάλεσε την καταστροφή το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο εκπρόσωπος της βιομηχανίας ενέργειας δήλωσε ότι, η πλατφόρμα θα μπορούσε ακόμα και να εκραγεί εάν η διαρροή συνεχιστεί για αρκετό ακόμα διάστημα.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αλλά δεν εγκυμονεί κινδύνους, δήλωσε εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Total ανέφερε ότι η εταιρεία επεξεργάζεται μια λύση για να σταματήσει την διαρροή. «Δεν έχουμε προσδιορίσει ακόμα την αιτία που προκάλεσε το ατύχημα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η εταιρεία προειδοποίησε χθες ότι θα μπορούσε να πάρει έως και 6 μήνες για να σταματήσει την διαρροή του φυσικού αερίου, ενώ για την ώρα οι απόψεις για την σοβαρότητα της διαρροής διίστανται.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης