Τα δύο τρίτα του ηλεκτρικού ρεύματος του Καναδά προέρχεται τώρα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η υδροηλεκτρική και η αιολική ενέργεια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας της χώρας.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ 2005 και 2015. Το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας στον Καναδά που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι τώρα 66%, από 60% την προηγούμενη δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2015, η Κίνα παρήγαγε το 29% της παγκόσμιας υδροηλεκτρικής ενέργειας, ακολουθούμενη από τον Καναδά στο 10%. Όσον αφορά όλες τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, ο Καναδάς έχει την τέταρτη υψηλότερη παραγωγή, πίσω από την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία.

Η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας της Βόρειας Αμερικής, με ποσοστό 60%. Η αιολική ενέργεια έχει μερίδιο 4,4%, η βιομάζα 1,9% και η ηλιακή ενέργεια 0,5%.

Από το υπόλοιπο ποσοστό, οι κυριότερες πηγές ήταν η πυρηνική ενέργεια, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο, με ποσοστά 16%, 10% και 9%, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία δεκαετία, το μερίδιο του άνθρακα μειώθηκε από 16% στο 10%, ενώ η αιολική ενέργεια σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το ίδιο διάστημα. Σήμερα, ο Καναδάς είναι ο έβδομος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο.

Ο Καναδάς έχει πολλές αραιοκατοικημένες εκτάσεις και πλούσιους φυσικούς πόρους, γεγονός που την καθιστά ιδανική χώρα για να μπορέσει να φτάσει το 100% παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Πηγή: naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης