Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου βρέθηκε στην περιοχή Φράγμα του Δήμου Βέροιας ένα νεαρό λυκόσκυλο, ηλικίας περίπου 7 μηνών, πυροβολημένο στο στήθος με μονόβολο όπλο. Μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας – ΖΩ.Η. το μετέφεραν σε κτηνίατρο και εκείνος τού αφαίρεσε το βλήμα. Το ζώο ήδη φιλοξενείται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βέροιας. Κάποιοι εγκληματίες το είχαν εγκαταλείψει πρόσφατα στην περιοχή και κάποια άλλα κτήνη θέλησαν να το σκοτώσουν.

«Καταγγέλλουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς όλα τα αδέσποτα του φράγματος και ότι κάθε φορά που εμφανίζονται καινούργια αδέσποτα στην περιοχή σε μικρό χρονικό διάστημα είτε εξαφανίζονται είτε δηλητηριάζονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας – ΖΩ.Η..
«Είναι το 2ο κρούσμα πυροβολημένου σκύλου μέσα σε τρεις μέρες στη Βέροια, ενώ έχουμε δεχθεί καταγγελίες για πυροβολισμούς αδέσποτων και σε άλλες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό, ο σύλλογός μας επικηρύσσει τους δράστες με 300 ευρώ για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους. Τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων αποτελούν ακόμη μία ένδειξη του ηθικού ξεπεσμού της κοινωνίας μας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες αυτών των εγκλημάτων σε βάρος των αδύναμων αδέσποτων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης