Και το όνομα αυτής, Άρτεμις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009, 22:11
Και το όνομα αυτής, Άρτεμις

Στις 10 Δεκεμβρίου, μία φώκια «monachus monachus» μόλις 10 ημερών βρέθηκε στην παραλία Μπλεφούτη Λέρου. Η μικρή φώκια ήταν αφυδατωμένη, εξαντλημένη και τραυματισμένη στο κεφάλι και τα πτερύγια, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Λιμεναρχείου και την περιποίηση που δέχθηκε από την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, κατάφερε να σωθεί.

Η φώκια πήρε το όνομα της θεάς του νησιού και πλέον οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Περίθαλψης στην Αλόννησο την αποκαλούν Άρτεμη. Ένα μήνα μετά, η μικρή Άρτεμις συνεχίζει να ζει στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MΟm και σιγά σιγά περνά με επιτυχία όλα τα στάδια περίθαλψης και προσαρμογής.

Η Μαριάννα Ψαραδέλη, βιολόγος της MΟm, μίλησε στη zougla.gr για την πορεία της φώκιας και μας ενημέρωσε ότι η Άρτεμις θα επιστρέψει στη θάλασσα την άνοιξη. Η κα Ψαραδέλη κάλεσε όσους επιθυμούν, να γίνουν εθελοντές και να βοηθήσουν το προσωπικό της MOm στην περιποίηση της Αρτέμιδος, μέχρι να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. 

Η Ελλάδα είναι ο πιο σημαντικός βιότοπος για τη «monachus monachus» και ο πληθυσμός της σπάνιας αυτής φώκιας δεν ξεπερνά τις 600 παγκοσμίως. Γίνετε και εσείς εθελοντές και βοηθήστε την Άρτεμη να επανενταχθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον. Μοιραστείτε μαζί της μία εμπειρία ζωής!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009, 22:11