Η πρόταση να θεσπιστεί «δασμός διοξειδίου του άνθρακα» που συζητείται στην ΕΕ θα μπορούσε να μειώσει την προθυμία της διεθνούς κοινότητας να αναλάβει δράση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και την υπερθέρμανση του πλανήτη, προειδοποίησε η κυβέρνηση της Κίνας.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, η πρόταση αυτή είναι άλλο ένα παράδειγμα «μονομερούς» δράσης και ενδέχεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η θέση αυτή εμπεριέχεται σε έγγραφο που συνοψίζει τις προσπάθειές της κινεζικής κυβέρνησης για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και δημοσιοποιήθηκε ενόψει της διεθνούς συνόδου για το κλίμα στη Μαδρίτη τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Κλίμα, ο Φρανς Τίμερμανς, ανήγγειλε τον Οκτώβριο πως πρόκειται να αρχίσει να εργάζεται πολύ σύντομα πάνω σε αυτόν τον δασμό CO2, ο οποίος έχει σκοπό να αυξηθεί το κόστος των προϊόντων που εξάγονται από κράτη που οι Βρυξέλλες κρίνουν πως δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης