«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» γιατί «ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Μαδρίτη ενόψει της πορείας για το κλίμα απόψε, στόχος της οποίας είναι η άσκηση πίεσης στις χώρες που συνεδριάζουν στην 25η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP25).

«Πληθαίνουμε ολοένα και περισσότερο και οι φωνές μας ακούγονται όλο και περισσότερο αλλά βέβαια αυτό δεν μεταφράζεται σε ανάληψη δράσης από τους πολιτικούς. Ελπίζω ειλικρινά η COP25 να καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε η Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με άλλους νεαρούς ακτιβιστές στη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να περάσουμε κι άλλες μέρες χωρίς να ληφθούν πραγματικά μέτρα» πρόσθεσε η 16χρονη Σουηδέζα, η οποία έγινε η ηγερία της υπεράσπισης του πλανήτη από τον Αύγουστο του 2018, τότε που άρχισε “απεργίες από τα σχολικά μαθήματα για το κλίμα».

«Κάνουμε απεργία εδώ και έναν και πλέον χρόνο και παγκοσμίως, δεν άλλαξε τίποτα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αψηφούν την κλιματική κρίση», κατήγγειλε.

«Δεν είναι παντοτινή λύση τα παιδιά να χάνουν το σχολείο» για να διαμαρτυρηθούν, “δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, θέλουμε οι κυβερνώντες να αναλάβουν δράση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφθασε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη σιδηροδρομικώς από τη Λισαβόνα, αφού προηγουμένως διέσχισε τον Ατλαντικό με καταμαράν. Θα μετάσχει σε διαδήλωση απόψε για να προτρέψει τις χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού, οι οποίες συνεδριάζουν στη COP25 στην ισπανική πρωτεύουσα, να αναλάβουν δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης