Λουκέτο στα σχολεία της Μπανγκόγκ έως το τέλος της εβδομάδας επέβαλαν οι Αρχές, λόγω τοξικού νέφους.
Όσοι σχεδίαζαν να γιορτάσουν το Σεληνιακό Νέο Έτος, την ερχόμενη εβδομάδα, κλήθηκαν να περιορίσουν τη χρήση πυροτεχνημάτων.
Η ποιότητα του αέρα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα καθώς η ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων της ατμόσφαιρας PM 2,5 υπερβαίνει το επίπεδο ασφαλείας σε 41 περιοχές της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου της Ρύπανσης.
Τα PM 2,5 είναι ένας συνδυασμός από υγρά σταγονίδια και στερεά σωματίδια, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν σκόνη, καπνό και αιθάλη, σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (ΑQI).
Όσο πιο μικρή διάμετρο έχουν τα αιωρούμενα σωματίδια τόσο πιο επιβλαβή αποδεικνύονται για την υγεία, γιατί «τρυπώνουν» ευκολότερα στον οργανισμό μέσω της αναπνοής. Τα PM2,5 σημαίνει ότι έχουν διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα airvisual.com που μετράει τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε όλες τις πόλεις του κόσμου, ο σημερινός AQI το μεσημέρι στην Μπανγκόκ ήταν 175, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης