Ξαναχτίζεται η Ράλλειος Σχολή

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009, 16:54
Ξαναχτίζεται η Ράλλειος Σχολή

Σε πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο θα φιλοξενηθεί η Ράλλειος Σχολή. Οι διαδικασίες για την κατασκευή έχουν ήδη ξεκινήσει και το κτίριο αναμένεται να αποτελέσει το κορυφαίο πρότυπο αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας του Πειραιά.

Στις νέες εγκαταστάσεις της σχολής θα χρησιμοποιηθούν ενεργειακά ηλιακά συστήματα θέρμανσης και δροσισμού. Πρόκειται για μία νέα πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία θα επιτρέψει σε καθηγητές και μαθητές να εξοικειωθούν με εφαρμογές ύψιστης χρηστικότητας, όπως είναι οι ηλιακοί συλλέκτες θερμού ύδατος, φωτοβολταϊκά στοιχεία και υβριδικά συστήματα.

Επίσης έχει προβλεφθεί προστασία του κελύφους με επεμβάσεις στα δομικά στοιχεία και τα ανοίγματα του κτιρίου για τον περιορισμό των θερμικών απωλειών και παθητική θέρμανση με έμμεσα ηλιακά κέρδη.

«Πέρα από την πολιτική διάσταση του ζητήματος, θα πρέπει να δούμε ποια είναι τα οφέλη από μια τέτοια κατασκευή. Οι νέες εγκαταστάσεις της Ραλλείου Σχολής Πειραιώς αξιοποιούν τις θετικές παραμέτρους του κλίματος και συνδυάζουν παθητικά ή ενεργητικά ηλιακά συστήματα, καθώς και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009, 16:54