Η λίμνη του αεροδρομίου της Νάξου είναι ο σημαντικότερος υγρότοπος του κεντρικού Αιγαίου και ο μεγαλύτερος των Κυκλάδων με έκταση που ξεπερνά τα 900 στρέμματα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 220 είδη πουλιών – τα 55 απ’ αυτά σπάνια – αριθμός σημαντικά μεγάλος, αφού σε όλη την Ελλάδα έχουν παρατηρηθεί 426 είδη. Και όμως οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι είναι πολλοί εκείνοι, οι ασυνείδητοι, που καθημερινά σχεδόν με το που δύσει ο ήλιος φτάνουν στη λιμνοθάλασσα και πυροβολούν τα πουλιά.

Ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Νάξου, Κ. Δημητρόπουλος, εξηγεί ότι «το φαινόμενο του βιασμού της λίμνης δεν έχει σταματημό παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ίδιος με επιστολές και καταγγελίες προς κάθε υπεύθυνη αρχή, για να το αποτρέψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2003 η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία κοινοποίησε μια έκθεση προς τις Αρχές του νησιού (Δήμο, Αστυνομία, Λιμενικό, Επαρχείο, κ.τ.λ.) και τους βουλευτές των Κυκλάδων, στην οποία αναφέρει την σημαντικότητα της λιμνοθάλασσας, τους νόμους που την προστατεύουν και τις δεκάδες παρανομίες και αυθαιρεσίες που γίνονται.

Πηγή: naxosfan.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φλαμίνγκο στη Νάξο» Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης