Λυκάκι νεκρό σε τροχαίο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 08:47
Λυκάκι νεκρό σε τροχαίο
Ένα λυκάκι ηλικίας 9 μηνών βρέθηκε νεκρό στην Εθνική Οδό Αμυνταίου Φλώρινας, στον νέο κόμβο Αμμοχωρίου, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Το άτυχο ζώο, γένους θηλυκού και βάρους περίπου 13 κιλών, έφερε τραύματα στο κεφάλι από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο. Είναι ο δεύτερος λύκος που σκοτώνεται σε τροχαίο ατύχημα στο ίδιο τμήμα του οδικού άξονα, που δεν διαθέτει καμία περίφραξη, παρόλο που πρόκειται για τμήμα της εθνικής οδού.

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε σε έναν ενήλικο αρσενικό λύκο και συνέβη στις 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την καταγραφή του πληθυσμού του λύκου το 2006, που διεξήγαγε ο Αρκτούρος, πρόκειται για ζώα της ίδιας αγέλης που κινούνται στην περιοχή.

Η ίδια καταγραφή αποδεικνύει ότι ο πληθυσμός του λύκου στην περιοχή της Φλώρινας παραμένει σταθερός τα τελευταία 10 χρόνια και αριθμεί 4 αγέλες.

Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα τροχαία ατυχήματα ως νέα σοβαρή απειλή για την επιβίωση σπάνιων ειδών της άγριας πανίδας και οδηγεί εύλογα στο ερώτημα αν τελικά η αύξηση των τροχοφόρων οχημάτων, η συνεχής διάνοιξη δρόμων καθώς και η πλημμελής ή ανύπαρκτη περίφραξη στις οδούς είναι οι αιτίες που οδηγούν την άγρια ζωή και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές αλλά τελικά και στην εξόντωσή της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 08:59